donderdag 11 september 2014

Rogelli Performer Bibshort

Testverslag Rogelli Performer Bibshort


De afgelopen 3 weken heb ik met veel plezier de Rogelli Performer Bibshort getest. Ik heb vele kilometers gemaakt met de broek en ben tot een zeer positief resultaat gekomen.

Rogelli Performer Bibshort


De broek is gemaakt van de speciale lycra Performer stof. Dit is een speciale stof doordat er in de lycra een bepaald patroon verwerkt is. Het is een elastische compresserende stof die ervoor zorgt dat de bloedsomloop in je spieren gestimuleerd worden. Door deze speciale stof heeft de broek ook een super goede pasvorm en sluit hij goed aan op je lichaam. De broek is gemaakt uit verschillende vlakken lycra wat doormiddel van platgestikte naden aan elkaar bevestigd is. De platgestikte naden zorgen voor extra comfort.

Aan de onderkant van de pijpen is een brede gripper bevestigd. De gripper is ongeveer 5 cm breed en heeft aan de binnenzijde micro silicone zodat de broek goed op zijn plek blijft zitten. Tijdens het testen heb ik gemerkt dat broek iets omhoog kroop doordat ik beenstukken aan had. Echter bleef hij goed op z’n plek zitten op het moment dat ik geen beenstukken aan had.De bretels van de broek zijn volledig van mesh stof gemaakt. Deze mesh stof zorgt ervoor dat de lichamelijke warmte goed weg kan naar buiten en de warmte dus niet vast houdt.


Een van de belangrijkste aspecten van de broek is het zeem. Over het zeem wat in de Rogelli Performer Bibshort verwerkt is ben ik zeer tevreden. Het zeem is bevestigt met een enkele naad waardoor je meer comfort hebt aan de randen het zeem. Een meervoudig gestikte naad kan namelijk zorgen voor irritatie op de huid. Op het gehele zeem is een antibacteriële laag verwerkt voor bacteriën. Het zeem heeft een zogenoemde 3D padding doordat het zeem reliëf is. Dit wil zeggen dat op de drukpunten het zeem dikker is voor extra comfort. Ook zit er in het zeem laagjes gel verwerkt wat nog eens zorgt voor extra comfort. Ik heb vaak snel last van mijn zitvlak op het moment dat ik lange trainingen moet maken. Echter heb ik met deze broek geen last van mijn zitvlak gehad doordat er een zeer goede zeem in verwerkt is.Ik heb gemerkt dat ik met deze broek meer comfort heb tijdens lange trainingen van 5 a 6 uur dan met andere broeken. Ik ben zeer tevreden over deze broek welke ik zeker wil aanraden aan andere fietsers. Deze broek is zeker geschikt voor de wedstrijdrijder, maar ook zeker voor de recreatief fietser die een broek wil hebben met extra comfort.


Mede mogelijk gemaakt door: Rogelli Sportswear en Bike and Travel Losser
Door: Joey van Rhee

1 opmerking: