donderdag 2 maart 2017

Test verslag Eddy Merckx EM525 Shimano Ultegra Hydrolic Disc

Mijn naam is Gert-Jan Bosman, 24 jaar en rijd bij het Cyclingteam Destil – JoPiels. Bij mijn ploeg rijden wij op de Eddy Merckx SanRemo76. Via mijn werk, B&T Bikestore, kreeg ik de kans om de nieuwe EM525 met Shimano Ultegra Hydrolic Disc te testen. Daar zeg ik uiteraard geen nee tegen!

Op het moment dat ik bij Piels kwam te rijden, drie jaar geleden, kregen wij de Eddy Merckx EMX525 gesponsord van Eddy Merckx. Dan is het natuurlijk des te leuk om de EMX525 te vergelijken met de EM525! Vooral gezien het feit dat de fiets afgemonteerd is met schijfremmen en daarbij heb ik in mijn eigen carrière nog nooit eerder op een fiets met schijfremmen gefietst.

Strak:

Over de strakheid is geen twijfel. De EM525 heeft een zeer  strakke geometrie maar heeft in vergelijking met de EMX525 van drie jaar geleden een kortere bovenbuis. Hierdoor past de geometrie en zijn strakheid perfect bij zowel een lange renner als een kleinere renner. Dit merk je vooral in de bochten en het optrekken na de bochten. Het is nu mogelijk om de EM door de bocht heen ‘te trekken’ in plaats van er door heen sturen. Doordat de wielen gericht zijn met steek assen, blijven de wielen strak in de voor-/achtervork zitten, waardoor de EM ervoor zorgt dat alle kracht die je levert in een voorwaartse beweging wordt gestuwd.

 

De EM525 met schijf:

Wat een controle! Aangezien de remmen hydrolyse zijn, kun je met één vinger controle houden over de hoeveelheid remkracht. Dit komt volledig tot zijn recht wanneer de wielen nat worden door het water. Waarbij je met velgremmen in natte weersomstandigheden eerst grip moet krijgen op de velg, kun je met de schijfremmen gelijk gebruikmaken van de remkracht.
De combinatie met Shimano Ultegra Di2 is helemaal perfect. Net zoals je kan remmen met één vinger kan regelen, kun je met de elektrische schakelingen ook met één vinger zowel de voor- als achterderailleur regelen!Uiterlijk:

De fiets ziet eruit als een racemonster en dat terwijl ik op de Endurance testfiets reed. Het balhoofd bij de EM525 Endurance ligt iets hoger vergeleken met de EM525 Race, waardoor net dat beetje meer comfort naar boven komt, terwijl alle racespecificaties blijven! De matt zwarte fiets met oranje accenten sprongen werkelijk uit het oog, waarbij de Fulcrum 35mm wielen precies de juiste maat hebben, om zowel met weinig of veel wind mee te kunnen rijden.

Conclusie:

Ik ben erg positief over deze fiets. Zowel voor de fanatieke toerder of juist de wedstrijd coureur heeft deze fiets alles wat je nodig hebt. Als ik terug denk aan mijn testrit, is de fiets echt allround. Goed in de bochten, strak op het rechte eind, volledige controle over de remmen en eigenlijk bleef ik maar gas geven en aanzetten. Een herstel ritje zat er niet in, maar doordat ik het zo erg naar mij zin had bleef ik de fiets maar  uitproberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten